Endelig mødtes vi!

Endelig mødtes vi!

Efter en kort velkomst, hvor de fremmødte sponsorer også fik chancen for at præsentere sig selv, satte bestyrelsesmedlem Jørgen Rahbek fra ProActive rammen for vores event med en levende gennemgang af det forgange års Greatest Hits - i Office 365 at forstå!

Hybrid arbejdsplads og mødekultur

Der er ingen tvivl om, at den hybride arbejdsplads har en meget fremtrædende plads i alle medlemmers bevidsthed, og vi havde da også flere oplæg omkring netop dette emne:

  • hvordan organiserer vi os?
  • hvordan sikrer vi os samarbejde?
  • hvilke værktøjer kræver den nye hybride arbejdsstil?
  • hvilke devices kræver den hybride arbejdsplads?
  • hvordan faciliterer vi hybride møder?

Disse spørgsmål var centrale i både Jørgen Rahbeks oplæg og for Tanya Helene Christensen fra Microsoft, der begge forsøgte at give os svar på hvordan Office 365 kan spille en central rolle i fremtidens samarbejdsplatforme.

Lars Berlau fra Tech Data gav desuden sit bud på hvilke Teams-devices der er uundværlige (og hvilke, der måske bare er 'nice-to-have') både nu og i fremtiden, mens Lasse Emil Willer fra TDC Erhverv kauserede over hvordan man som organisation kan implementere og rammesætte den hybride virkelighed, som jo nok er kommet for at blive.

Office 365 som katalysator for personlig produktivitet

Eventets andet store fokus er vores måde at arbejde på, vores måde at styre opgaver og sikre at vi får samlet op på alle de bolde, som vi bliver bombarderet med fra alle mulige forskellige kanaler. 

SMS, Teamsbeskeder, kalendernotifikationer, e-mails, telefonopkald, messengerbeskeder og alt muligt andet gør det vanskeligt at have et samlet overblik over opgaver på eget skrivebord og i de teams, som vi jo også alle indgår i.

I et håb om, at de medlemmer som arbejder rigtigt meget med adoption og med at forklare brugerne, hvordan implementering af Office 365 kan være med til at skabe overblik, samarbejde og i sidste ende reducere stress og optimere opgaveløsningen.

Temaet blev rammesat af Lars Rotschild Henriksen, der introducerede deltagerne til den amerikanske metodik, Getting Things Done, der ved hjælp af enkle redskaber, strukturerede to-do lister og fokus på de umiddelbart kommende 'actions' kan give overblik og ro på det personlige plan.
Lars' introduktion blev fulgt op af bestyrelsesmedlem Peter Bech-Lutzka, der tydeligvis synes at opgavestyring, to-do lister og planer for hverdagen er det bedste i verden - med et indblik ind i hans (tomme) indbakke, enormt strukturerede opgavelister og meget ekstreme overblik, sad vi alle tilbage med en lille smule præstationsangst - og et håb om at kunne implementere bare en lille smule af Peters struktur i egen hverdag.

Gruppearbejde omkring værktøjerne gav heldigvis mulighed for at trække værktøjerne ned på et plan, der er umiddelbart anvendeligt for de fleste - og så var tid til lidt snak og netværk også...

Lifehacks med Office 365

Torsdagen blev indledt med en gennemgang af deltagernes bedste lifehacks i Office 365 - et inspirerende tiltag, der sandsynligvis vil vende tilbage på et senere event. De præsenterede lifehacks ligger i den tilhørende præsentation i foreningens yammer - enkelte har endda startet en lille tråd i yammer, hvor de også præsenteres.

De to dejlige dage blev rundet af med et dyk ned i Power platformen med præsentation af både skabeloner og hvor hurtigt det kan lade sig gøre at opsætte anvendelige værktøjer. Det har Frank Nielsen fra Fredericia Kommune eksempelvis gjort ved at opsætte en proces, der understøtter lønforhandlingerne i kommunen.

TAK

Selv om vores event desværre var præget af sidste-øjebliks afbud, så vi ikke var mere end omkring 45 deltagere, var det et par gode dage med fokus på faglighed og sparring om dagligdagens udfordringer med Office 365. 

Derfor håber vi også at endnu flere medlemmer vil møde op, når vi planlægger et nyt 2-dages arrangement i november 2022.