Et velafviklet event med sikkerheden i orden


På årets første møde fik de mange fremmødte en varm velkomst af formand Michael Falkenberg fra Delegate, som både præsenterede programmet og gav en status på Brugergruppen. Vanen tro fortalte hver sponsor om sig selv, og hvad man kunne opleve ved deres stand. Det blev til en levende gennemgang med fagter og humor, når man skal nå at få det hele med inden for de få tildelte sekunder.


Den moderne arbejdsplads

Hvis det endnu ikke er helt fortid med fysisk opbevaring af dokumenter og stemple ind på kontoret fra 8 til 16, så sker det med den hybride arbejdsform, der mere og mere vinder indpas. For som Kit Ingwersen fra Microsoft fortæller, så er det en ny virkelighed, vi skal vænne os til. Når vi har mulighed for forskellige arbejdersteder og -tidspunkter, hvordan bevarer vi overblikket af arbejdsopgaver og deadlines? Det er tanken, at Viva apps skal kunne understøtte ledelsen med, så der skabes retning og klarhed for, hvordan medarbejderne prioriterer egne arbejdsopgaver.

Hvordan holder vi så styr på dokumenterne eller data på den moderne arbejdsplads? Her gav Per Larsen fra Commvault en gennemgang af, hvordan ansvarsfordelingen af virksomhedens data er fordelt mellem organisationen, Microsoft og andre leverandører.


Power Apps

Eftermiddagens oplæg slog i den grad fast, at Power Apps er en vigtig platform, som er kommet for at blive. At kode og lave applikationer er ikke længere kun for de hardcore programmører. Med Microsofts power platform kan den enkelte medarbejder også udvikle automatiseringer. Det kan godt afføde forskellige tanker hos sin organisation. For hvem er det i sin organisation, der laver power apps, og hvordan sikrer man de rigtige rammer for arbejdet med det? Hvor lang tid kan det tage at lave en automatiseringsløsning? Hvordan kan man få de forskellige power apps til at tale sammen?

Det første spørgsmål gav Lilian Steenholt Thomsen fra Delegate sit bud på, da hun præsenterede tre forskellige typer af power apps-udviklere. De adskilte sig ved, om de udviklede for at øge egen produktivitet, et helt teams produktivitet eller udviklede forretningskritiske løsninger. Behovene og tilladelserne bør være forskellige. Derfor er der god grund til at sætte governance op, så der er strukturer frem for et kaotisk vildt vesten.

Pernille Bernth fra Fellowmind kom omkring det andet spørgsmål, hvor fik tilhørerne et indblik i, hvordan Power Apps kan bruges til at optimere 200 natklubber på blot 7 dage. Med sin evne til at gengive en ung bartenders attitude for at gøre kassen op hver aften forstod man kundens behov for en nem løsning til afrapporteringer. Pernille gennemgik processen fra første kontakt med kunden, de hektiske arbejdsdage og til den færdige arkitektur i Teams og den færdige automatisering.

Til det tredje spørgsmål havde Erik Svensen fra Catman Solution som en moderne tv-kok på forhånd forberedt en Power BI-rapport hjemmefra. Han guidede roligt og med humoristiske sidebemærkninger de fremmødte igennem at opsætte en Power app, hvor man kan indtaste nye budgettal i sit Power BI dashboard og se opdateringen med det samme.


Minimer risikoen for angreb og øg din sikkerhed

På andendagen fik Brugergruppen gode råd om sikkerhed. Andreas Eskerod fra Arrow fortalte om den hæsblæsende rejse, der starter, når en virksomhed bliver ramt af ransomware. Det kan være svært for ledelsen at forstå, hvad der er sket, og de kan ende med at gå i militær kampstress, hvor de bliver handlingslammet. For at holde pulsen stabil kunne der med fordel tages redskaber i brug inden for krisehåndtering og cynefin-modellen. Det kaotiske og komplekse skal analyseres for at blive klart og simpelt at håndtere.

Claus Jarrels fra Pointwork fremviste sin standardiseringsmotor, der kan oprette Teams med prædefineret kanaler, folderstruktur, dokument-templates osv. På den måde skabes der sikkerhed og governance fra start i sine Teams. På mailfronten viste Henrik Damlsund fra Delegate hvordan, at man kan reducere risikoen for hacking. Der var især tre teknologier, man bør tjekke i Outlook for, om det er opsat korrekt: SPF, DKIM, DMARC.


Viva

Det helt nye store skud på Microsofts platform-stamme er Viva apps’ene. Her sætter Microsoft medarbejderen i centrum for, at denne kan blive klogere på sine egne arbejdsvaner og kan holde styr på sine opgaver. Stine Linde fra Fellowmind gav en indflyvning til de 9 Viva apps.

Bashar Shahmorad fra Toolpacks Solutions gik specifikt ind i Viva Goals, og hvordan det kan anvendes til at holde styr på ens arbejdsopgaver og målsætninger. Det kan være med til at styrke kommunikationen mellem medarbejder og ledere.


Mange tak til alle

Vi havde to gode dage med ca. 65 deltagere, hvor der var fokus på faglig sparring og at netværke med hinanden. På trods af håndboldherrernes VM-kamp tirsdag aften så tryllebandt Magic Malmstrøm Brugergruppen under middagen med et hjernevridende show. Vi siger mange tak for underholdningen.

 

Vi håber at se alle og flere vil dukke op, når vores næste 2-dages event løber af stablen.